Napadi na direktorja Pošte Slovenije z Golobičevimi odtisi

Tomaž Kokot (vir: Pošta Slovenije)

Tomaž Kokot, začasni direktor Pošte Slovenije, je v zadnjem času na tapeti nekaterih medijev. Vendar pa ti zamolčijo pravi razlog teh napadov, ki so očitno delegirani iz enega mesta in imajo odtise Gregorja Golobiča, nekdanjega glavnega kadrovika v državi iz vrst LDS in nekdanjega predsednika propadle stranke Zares.

Tomaž Kokot je v vlogi direktorja Pošte Slovenija po podatkih spletne Demokracije namreč razveljavil pogodbo s podjetjem Direct4.me, ki ima sedež v Palu Alti v Kaliforniji, v Sloveniji pa jih zastopa slovenjgraški Kivi Com.

Šlo je za pogodbo, po kateri naj bi Pošta Slovenije v prihodnjih petih letih namestila več kot 4000 paketnikov te kalifornijske družbe. Podjetje Direct4.me pa bi s tem bogato služilo.

Direktor podjetja Direct4.me je vsem dobro znani Miloš Urbanija, ustanovitelj nekdanja Ultre iz Zagorja, ki je šla leta 2015 v stečaj. Direktor podjetja Kivi Coma iz Slovenj Gradca pa je Tadej Visinski, sicer tudi soustanovitelj podjetja Direct4.me. Solastnik obeh podjetij je tudi Žan Urbanija. Z vsemi pa je povezan Gregor Golobič.

Ker Kokot ogroža Golobičev imperij, je deležen napadov iz vseh topov.

M. P.