Napovedano sneženje, previdno!

(vir: arhiv)

Po podatkih Agencije RS za okolje bo jutri, v sredo in v četrtek ponoči, v večjem delu Slovenije lahko zapadlo od 10 do 30 cm snega. Prehodno bo v četrtek, zaradi hladnejšega zraka pri tleh možna poledica in žled.

Jutri se bo od zahoda pooblačilo. Popoldne bodo v zahodni polovici Slovenije že manjše padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile na vso državo.

Na Primorskem bo deževalo, drugod večinoma snežilo, na meji med Primorsko in Notranjsko se lahko prehodno pojavlja tudi žled. Sneženje bo najmočnejše v prvem delu noči na četrtek. Ob morju bo zvečer prehodno zapihal okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem do 10 °C.

Priporočila: Okoli stavbe odstranite suha drevesa oziroma oklestite veje, ki bi se pod težo snega ali žleda lahko zlomile.

Pripravite pesek in sol za posipanje zaledenelih površin ter orodje za odstranjevanje snega.

Že med sneženjem preventivno čistite poti in površine, ki jih uporabljate. Po zaledenelih in zasneženih poteh hodite previdno.

Bodite pozorni na pokanje vej, izogibajte se hoji pod drevesi in pod njimi ne parkirajte vozil.

Ne zadržujte se v bližini električnih daljnovodov, ne dotikajte se pretrganih kablov in drugih delov napeljav, saj so lahko pod napetostjo.

Na pot se odpravite le, če je nujno.

M. P.