Naši viri: Ministrici z veliko žlico zaradi neplačanega rtv-prispevka zarubili plačo

Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, iz kvote DeSUS, sicer pa doktorica kemijskega inženirstva s Ptuja, se je znašla s prsti globoko v marmeladi. Ob ministrski plači okoli 60 tisoč evrov letno in že prejetih 35.609 evrih za nekakšne ustne svetovalne storitve s področja turizma (brez dokazil) po neuradnih, vendar zanesljivih podatkih naših virov ni zmogla plačevanja niti rtv-prispevka.

RTV Slovenija ji naj bi tako zarubila del plače, ki jo prejema kot ministrica, resorno ministrstvo pa je prejelo sklep o rubežu dela dohodkov. Pivčeva se je zavila v molk, na vprašanje portala o tem ni odgovorila.

Spletni portal pozareport.si je razkril, da naj bi Aleksandra Pivec zgolj za ustno svetovanje v sumljivem projektu Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem SRIPT v letu dni prejela preko 70 tisoč evrov. Izplačana je bila polovica zneska (35.609,09 evra) (tukaj), nato so na ministrstvu za gospodarstvo zaznali, da z izplačili v projektu nekaj ni v redu in so ta ustavili. Zato druge polovice zaenkrat še ni prejela.

Klavdija Perger (prej Markež)

Gre za projekt, ki ga vodi Klavdija Perger, javnosti bolj znana kot Klavdija Markež, nekdanja ministrica za izobraževanje z najkrajšim ministrskim stažem (dva dni) v nekdanji Cerarjevi vladi. Z mesta je morala odstopiti zaradi dokazanega plagiatorstva magistrske naloge, zaradi česar je izgubila tudi magistrski naziv.

Kmalu so jo namestili za direktorico Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS), v okviru katere so nato izvajali tudi ta sporni projekt.

Tako Pivčeva kot Pergerjeva prihajata s ptujskega konca.

M. P.