Ne nasedajte lažnemu izsiljevanju z objavo intimnih posnetkov na internetu

(vir: pixabay.com)

Mariborski policisti prebivalce opozarjajo, naj ne nasedajo izsiljevalskim elektronskim sporočilom, v katerih neznanci oškodovancem sporočajo, da so vdrli v njihov računalnik in jih posneli pri intimnih dejanjih. Pri tem oškodovancem grozijo, da bodo posnetke objavili na spletu, če v dveh dneh ne bodo plačali.

Na območju Policijske uprave Maribor, in tudi širše po celotni državi, so konec prejšnjega tedna in čez vikend prijeli več prijav oškodovancev, da so na svoj elektronski naslov prejeli sporočilo, kjer jih neznanec prek elektronske pošte obvešča, da je njihov računalnik okužil z virusom in uporabnika preko kamere na računalniku posnel pri masturbiranju.

V nadaljevanju prejemnikom sporočil grozi, da v kolikor mu v roku dveh dneh ne bodo plačali 1.200 evrov nakazanih v kriptovaluti Bitcoin, bo te posnetke posredoval njihovim prijateljem ali objavil na kakšnem družabnem omrežju.

Policija ponovno opozarja, da ne nasedajte takšnim lažnim izsiljevalskim sporočilom, na njih ne odgovarjajte in ne plačujte zahtevanega zneska.

Vsebina, ki jo pošiljajo na e-naslove:

M. P.