Ne spreglejte oddaje Razkrito na Nova24TV, ob 20.10

Zaradi nedavnih odmevov afere z zaščitno opremo in dveh oddaj Tarča na RTV Slovenija, so se na Novi24TV odločili soočiti glavne akterje. Sporočili so, da so njihovi novinarji čez praznike raziskali ozadja poročanja RTV Slovenija in njihovih komentatorjev.

Pridobili so tudi podatke Zavoda za blagovne rezerve in prečesali pogodbe, ki jih je sklenil zavod.

V oddaji bodo razkrili kar nekaj zanimivih dejstev:

  1. Podjetje RAM2, ki ga je priporočil dr. Rifelj Knafelj, do danes na blagovne rezerve ni dostavilo niti enega ventilatorja – če bi imeli italijanski scenarij, nam neobstoječi ventilatorji ne bi pomagali!
  2. Prav to podjetje je dvorni dobavitelj ventilatorjev in z njimi povezane opreme za UKC Ljubljana – so vladajoči dregnili v gnezdo sistemske korupcije?
  3. Pogodbe s podjetji MD Global in Oeco, za katerima naj bi stal nekdanji direktor Sove Selan, sta bili stornirani – obe pogodbi je v odsotnosti Zakrajška podpisal “žvižgač” Ivan Gale, ki sicer zanika, da bi imel vzpostavljen dogovor o nabavi zaščitne opreme s tema dvema podjetjema
  4. Stroka iz SB Celje trdi, da so ventilatorji podjetja Geneplanet povsem ustrezni – uporabili so jih za vzpostavitev “čiste” intenzivne enote in ventilirali 18 bolnikov.
  5. Ventilatorje Siriusmed R30 uporabljajo po vsem svetu: 300 so jih kupili v Franciji, 250 v Veliki Britaniji, prav tako so jih kupovali Nemci, Nizozemci, Poljaki, Kitajci in Italijani.

To je le nekaj dejstev, z namenom, da bi zagotovili popolno enakomerno soočenje, so v oddajo povabili:

  • Zdravka Počivalška, ministra za gospodarstvo
  • Mateja Tonina, ministra za obrambo
  • Jelko Godec, državno sekretarko za področje zdravstva v kabinetu predsednika vlade RS
  • Ivana Galeta, šefa Splošne službe na Blagovnih rezervah
  • Marjana Šarca, predsednika stranke LMŠ in udeleženca prve oddaje Tarča
  • Dejana Židana, predsednika stranke SD in udeleženca prve oddaje Tarča
  • Aleša Šabedra, nekdanjega ministra za zdravje

Povabili so tudi ustvarjalce oddaje Tarča in prispevka, ki je bil predvajan v tej oddaji. Kot kolege novinarje bi jih radi javno soočili z nekaterimi dejstvi, za katere upajo, da jih niso namenoma, zamolčali ali izpustili.

Kdo od povabljenih se bo udeležil soočanja, bomo lahko kmalu spremljali.

Ne spreglejte!

M. P.