Ne zamudite: Občina Lovrenc na Pohorju vabi

Jutri, 13. aprila 2019, ob 9. uri, bo pred Osnovno šolo Lovrenc na Pohorju potekal tradicionalni velikonočni sejem, tokrat s povsem novimi vsebinami.

Lokalna društva in posamezniki se bodo predstavili z rokodelskimi in umetniškimi izdelki ter domačimi dobrotami. V okviru sejma bodo potekale ustvarjalne delavnice za otroke in družabne igre z velikonočno vsebino za vse generacije.

Prikazali bodo izdelavo butar – po lovrenško peglov, izdelovali velikonočne zajčke, pripravljali praznične pogrinjke in namizne aranžmaje.

Sočasno bo v prostorih šole potekala delavnica peke potice, ki jo bo vodila naša krajanka, gospa Štefka Kop, ki na svoji spletni strani Štefkine dobrote že več let z nasveti in recepti pomaga gospodinjam ustvarjati domačo kuho in slaščice vseh vrst.

Po lovrenških ulicah bo istočasno organiziran voden kulinarični sprehod, na katerem bomo odkrivali kulturno-zgodovinske spomenike kraja in degustirali domače dobrote.

Na sprehodu se bomo ustavili na treh točkah, najprej pri kipu svetega Miklavža, nato pri Pajštvi – sušilnici sadja in nazadnje pri Čebelarskem domu. Dogajanje na sprehodu bo spremljal pester kulturni program.

Po končanem sejmu bomo lahko vsi obiskovalci poskusili sveže pečeno orehovo potico, ki jo bodo postregle udeleženke delavnice.

Prireditev organizira Odbor za pripravo prazničnih dni Občine Lovrenc na Pohorju.

M. P.