Nekaterim se meša: Vihar v kozarcu vode – dobesedno!

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v petek obiskal Ormož, kjer se je srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja v Ormožu Terezijo Štefančič ter županom Danijelom Vrbnjakom, ki je Počivalšku predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož ter izgradnjo distribucijskega centra.

Po sestanku na občini pa se je v gostišču Taverna v Ivanjkovcih srečal še s funkcionarji, podjetniki, člani stranke SMC, svoje sodelovanje je potrdila tudi poslanka DZ Mojca Žnidarič.

Po navedbah komercialne POP TV naj bi v gostišču v službo poklicali tudi kuharja, kar da priča o tem, da so sogovorniki v gostišču tudi obedovali. Vodja gostišča je sicer za televizijo zatrdil, da kuhinjo ravno prenavljajo, njegovi zaposleni pa so na čakanju. Sodelujoči pa so pili samo vodo in radensko.

Na omenjenem sestanku je sodelovala tudi poslanka SMC Mojca Žnidarič. Ta je danes v državnem zboru v izjavi medijem podrobno orisala petkovo dogajanje. Ob tem pa je poudarila, da v SMC in tudi sama spoštuje vse ukrepe, ki ta trenutek veljajo, in državljanom nikakor ne želijo dajati slabega zgleda, še posebej pa v javnosti ne želijo pustiti občutka, da zakoni in ukrepi ne veljajo za vse.

Kot je pojasnila, je Počivalškov obisk organizirala ona, po tistem, ko je bil zaradi epidemije covida-19 že dvakrat preložen, lokacija poslovnega sestanka pa je bila dogovorjena že septembra. Prostor gostišča je po njenih pojasnilih najela ormoška obrtna zbornica, najemnik pa je tudi sodeloval na sestanku kot predstavnik gostincev. Predstavniki obrtne zbornice z različnih področij so ministru predstavili izzive zaradi epidemije ter predloge.

Ob tem je spomnila, da so poslovni najemi dovoljeni tudi v trenutnih razmerah. “Z odlokom je prepovedano ponujanje blaga in storitev potrošnikom, torej gostinske storitve niso možne, najem za poslovni sestanek pa je možen. Tako minister kot tudi oba poslanca smo opravljali naloge države, opravljali smo svoje delo, zaradi tega je možno tudi prehajanje občin,” je izpostavila Žnidaričeva.

Zagotovila je, da na srečanju ni bilo nobene hrane ali glasbe, za udeležence srečanja pa so bili “po koncu sestanka v ločenem prostoru na razpolago prleški sendviči, ki si jih je lahko vsak vzel za s seboj”.

Minister Počivalšek pa je že včeraj na Twitterju zapisal:

“Odzval sem se vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo.”

M. P.