NEMČIJA IŠČE SUPERZVEZDO 2018: TOP-10-KANDIDATKA MIA GUČEK

Neverjetni preboj med top-10-kandidatov priljubljenega nemškega showa DSDS (slov. Nemčija išče superzvezdo 2018) pod okriljem pop-titana Dieterja Bohlena, je uspel primorki Mii Guček.

Mia prisega na nemške popevke. Prejšnji vikend je v Južnoafriški republiki v dvoboju premagala močno švicarsko konkurentko in se tako uspela prebiti med top-10-kandidatov. Prijazna Koprčanka se je na božič 2016 preselila v Nemčijo, da bi uresničila svoje sanje, postati pevka »Schlager-jev«.

Na prvem Mottoshowu v živo so jo predstavili z oznako»Sonnenschein« (slov. sončni žarek) Mia.

Tako si je Mia Guček pripela vstopnico v DSDS-Liveshow

Čeprav živi Mia v Nemčiji šele od božiča 2016, obvlada nemški jezik, ljubi nemško kulturo in glasbo. Posebej blizu so ji nemške popevke t. i. »Schlager-ji«. To je prišlo do izraza že pri DSDS-castingu, ko je prepevala skladbo »Ich liebe das Leben« (slov. Ljubim življenje). V južnoafriškem recallu se je žiriji vtisnila v srce z naslednjimi skladbami:

»Leiser» pevke Lea,

»Hey« Andreasa Bouranija,

»Over The Rainbow« Isreala Kamakawivo’ole.

DSDS 2018 je odlična priložnost, da Mia uresniči svoje sanje. Povedala je: »To, kar počnem, počnem s svojim srcem. Mislim, da bodo ljudje to občutili.«

Želi si kariero pevke

“Dream your life, live your dreams” (slov. Sanjaj svoje življenje, živi svoje sanje), ni le življenjski moto Slovenke, temveč to predstavlja tudi njen tattoo na njenem desnem rebrnem loku. 24-letnica je pričela s petjem že v zgodnjem otroštvu. Njeni starši povedo, da je najprej prepevala in šele nato spregovorila.

Sedaj je glasba njena največja strast. V prostem času igra klavir, obišče gledališče ali opero. Trenutno dela kot natakarica, vendar je njen velik cilj, ustvariti si kariero pevke.

Več o showu in Mii si lahko preberete na spletni povezavi:

https://www.rtl.de/cms/sendungen/superstar.html

Držimo ji pesti za čim boljšo uvrstitev!

K. V.

Foto: RTL, waz.de, FB