Nepotizem in življenjski slog nove elite Gibanja Svoboda

(vir: BR, FB)

Golobova vlada izvaja pravi kadrovski cunami in na veliko zamenjuje vodstva nadzornih svetov družb, ki so v državni lasti.

Med drugim so pohiteli tudi z zamenjavo nadzornega sveta družbe Elektrogospodarstvo Slovenije (ELES), ki je v popolni državni lasti. Nov nadzorni svet je v celoti prevzela postava iz vrst stranke Gibanje Svoboda.

Veliko vlogo pri tem je imel Andrej Ribič, nekdanji predsednik uprave Elektra Ljubljana in tesen Golobov sodelavec. Ribič bo predvidoma tudi predsednik nadzornega sveta Elesa, hkrati naj bi ciljal tudi na mesto predsednika uprave Družbe za avtoceste (Dars).

Poleg Elesa je Golobova ekipa svoje ljudi nastavila še v družbah SODO (javni službi distribucijskega operaterja električne energije), Družbi za upravljanje investicij (DRI) in Borzen (operater trga z elektriko).

Za novega člana nadzornega sveta DRI so imenovali kar Branka Ribiča (zaposlenega na Darsu), sicer pa brata Andreja Ribiča.

Pozareport dodatno navaja, da je Andrej Ribič je vedno govoril, kako mora on (po)skrbeti za svojega mlajšega brata Braneta Ribiča, četudi skozi stranko Gibanje Svoboda, sklepe Golobove vlade in na stroške davkoplačevalcev.

Danes portal dodatno razkriva še življenjski slog nove elite Gibanja Svobode, kjer denar – očitno – ni problem, pa je razviden iz facebook profila Branka Ribiča. Profil je javno odprt, iz njega je že uvodoma možno sklepati, da gre za velikega ljubitelja razkošja in dragih pijač, fotografije so dostopne na povezavi: Brane Ribic | Facebook

Prestižna vina, vrhunska kulinarika, jahte, elitna smučišča, ni da ni. Pa še, kot sam napoveduje Brane Ribič, “veliko stavijo na Gibanje Svobode” (Vir: pozareport.si)

M. P.