Nespregledano: “32 milijonov evrov za RTVSLO, Tarčo in 24ur.com vendar ni novica, saj bi šli tudi v žepe posvečenih v teh medijih”

Vizualizacija hotela Brdo po obnovi, kjer bi nekateri neupravičeno zaslužili več kot 32 milijonov evrov, ker jim to zdaj ni omogočeno, obnovo blokirajo. (vir: Twitter)

Vlada Janeza Janša je za obnovo hotela na Brdu pri Kranju, ki ga država nujno potrebuje za izvedbo protokolarnih obveznosti v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, našla izvajalca za 8 milijonov evrov.

Vendar pa sta se podjetji Kolektor in Dema plus pritožili, projekt obnove hotela pa je ogrožen.

Tako sta Stojan Petrič, tudi lastnik Časopisne hiše Delo in človek Milana Kučana, kot Denis Pere, lastnik podjetja Dema Plus, ki slovi kot hišni gradbinec Zorana Jankovića, ustavila začetek obnove objekta na Brdu.

Na to je v teh dneh na družbenih omrežjih prvi opozoril dr. Anže Logar, ki vodi tudi skupino za pripravo predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Zapisal je, da je Kolektor v Petričevi lasti v času vlade Marjana Šarca za obnovo hotela Brdo ponudil najnižjo ceno – in ta je bila – pozor: 40,8 milijona evrov. To je 32,8 milijona evrov dražje od zdajšnje načrtovane vrednosti pod vodstvom vlade Janeza Janše.

Logar se je ob tem vprašal: “Je predsedovane Slovenije Svetu EU res pravi ‘naslov’ za bogatenje? Brez vesti!”

Uporabnik Twitterja Matjaž Janša je ob tem zapisal: “Dobrih 32 milijonov evrov razlike, in o tem ni tarče ali podobne oddaje.”

Na to se je oglasil vladni predsednik Janez Janša in zapisal: “32 milijonov evrov za RTV Slovenija, Tarčo in 24ur.com (Pop TV) vendar ni novica, saj bi šli tudi v žepe posvečenih v teh medijih. Vina Kras je tema, tam naj bi šlo za 200 evrov, kar je svetovni škandal!”

M. P.