Nespregledano: “Bešič Loredan se je celo fizično zaklenil v ortopedski oddelek”

Danijel Bešič Loredan, minister za zdravje in podpredsednik vlade Golobove vlade (vir: Zajem zaslona)

Zdajšnji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan iz Golobovega Gibanja Svoboda (tudi eden od treh podpredsednikov vlade) ima očitno še neporavnane zasebne račune s Francem Vindišarjem, strokovnim direktorjev Splošne bolnišnice Celje.

Tako danes na svojem portalu (vir) opozarja Bojan Požar.

Vindišar, ki sicer ni član nobene politične stranke, je bil med prejšnjo, Janševo, vlado  državni sekretar na ministrstvu za zdravje, ker naj bi želel pomagati v boju zoper covid, z današnjim ministrom za zdravje Bešič Loredanom pa sta, kot kaže, trčila ob problemu sproščanja postelj za covidne bolnike.

Bešič Loredan, takrat zaposlen kot vodja ortopedije v šempeterski bolnišnici (Nova Gorica), je namreč zavrnil možnost premeščanja bolnikov v kontekstu spopada z epidemije, in zato dobil izredno odpoved (vir).

In zdaj to – Bešič Loredan – očitno zameri Vindišarju, ki je v Tarči povedal, da sta z Bešič Loredanom sicer imela samo en telefonski pogovor. Hkrati pa je Vindišar razkril, da se je  Bešič Loredan takrat celo fizično zaklenil v ortopedski oddelek.

Danijel Bešič Loredan se je tudi sinoči povsem očitno ustrašil neposrednega televizijskega soočenja z Vindišarjem, saj je minister svoj prihod v Tarčo sprva potrdil, potem pa storniral, najprej zato, ker naj bi imel druge obveznosti, nato pa zato, ker naj bi zbolel.

Po družbenih omrežjih pa je zaokrožil naslednji posnetek:

M. P.