Nespregledano: “Bilo je grozno, totalno klanje”

Na sinočnji seji sveta stranke DeSUS so po predsednici, dr. Aleksandri Pivec, padale težke besede, “samo še lopov ali cipa ni bila”, danes poroča spletni portal pozareport.si (vir).

Portal pozareport.si poroča, da tako dramatične seje vodilnega organa kakšne slovenske politične stranke, kot je bila včeraj, v Sloveniji verjetno še ni bilo.

Po navedbah njihovih virov sta še posebej izstopala Franc Jurša, vodja poslanske skupine DeSUS, in poslanec Jurij Lep. Portal navaja, da je po navedbah njihovih virov prišlo do izjemno hudih besed, bilo naj bi grozno, totalno klanje, Pivčevo pa naj bi obkladali z vsem, “samo še lopov ali cipa ni bila”. Pri tem naj bi bila najbolj “zagnana vodja poslanske skupine Desusa Franc Jurša in poslanec Jurij Lep, ki naj bi se med drugim pokazala kot totalna moška šovinista”.

Jurij Lep je znan kot nekdanji župan občine Selnica ob Dravi, na listi stranke DeSUS je bil izvoljen v volilnem okraju Ruše. Jurša pa je nekdanji župan občine Ljutomer in nekdanji direktor KZ Ljutomer.

Člani sveta stranke DeSUS so včeraj sicer izglasovali nezaupnico Pivčevi, vendar pri tem niso bili enotni. Za je glasovalo 33 članov, proti 19. Pivčeve niso razrešili, sejo so prekinili, nadaljevali jo bodo  čez dva tedna, 9. septembra 2020.

M. P.