Nespregledano: “Če nimaš nič za (belim) bregom, se greš testirat na prepovedane droge”

Sredi julija je završalo, Luka Mesec se je v državnem zboru obnašal zelo nenavadno, nasploh je v zadnjem času pri njem opazna velika neurejenost, gre pa za podpredsednika vlade, ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter koordinatorja stranke Levica.

20. julija je tako po družbenih omrežjih završalo, številni so opozorili na Meščevo nenavadno obnašanje, delanje obraznih grimas, grizenje nohtov in podobno.

Veliko je bilo namigovanj na uživanje droge, posebno še, ker je Mesec že pred volitvami v enem od radijskih pogovorov povedal, da “tu pa tam” uživa tudi to. Številni so pričakovali, da se bo Mesec testiral na droge in ovrgel vsakršna namigovanja.

Poslanec mag. Dejan Kaloh (SDS) je ob tem objavil: “Če nimaš nič za (belim) bregom, se greš testirat na prepovedane droge in s tem vzpodbudiš še kakšnega poslanskega ali vladnega kolega. Verjamem, da bo Luka Mesec testiranje opravil še v tem tednu. Očitki s strani celotne tvitosfere so namreč ob posnetku “živčnega” ministra hudi.”

Mesec se je za približno 10 dni potuhnil, nato pa začel tožiti (jokcati), da ga nekateri mediji napadajo, ker je menda preveč dober.

Pomenljivo je tudi, da testiranja Mescu ni odredil niti prvi nadrejeni, to je Robert Golob (vir), kar veliko pove predvsem o Golobu.

Dejan Kaloh je ob tem poobjavil tudi test, na prisotnost drog se je kot zgled ostalim testiral konec junija, ko so v državnem zboru sprejemali zakon o obveznem testiranju, ki ga je predlagala SDS. Golobova koalicija je zakon zavrnila.

Mesec pa bi lahko sledil poslancu Kalohu in namesto govoričenja in besedičenja dokazal, da je “čist”.

Tako je izgledal Kalohov test:

Posnetek Luke Mesca si lahko še enkrat ogledate. Za ogled kliknite na fotografijo.

M. P.