Nespregledano: Čeferin kot novi stric iz ozadja

Janez Janša, predsednik Vlade RS, je na Twitterju zapisal, da so Čeferinovi klici prestrašenim poslancem "v popolnem nasprotju z etičnim kodeksom EUFA".

“Nekoč je trdil, naj se politika ne vmešava v šport, te dni pa je vztrajno klical poslance SMC in jih prepričeval, naj prestopijo k opoziciji.”

Tako so v teh dneh razkrili v tedniku Demokracija, kjer so zapisali, da imamo v slovenski politiki še enega lobista, ki v svojih javnih nagovorih zelo rad razpreda, da se politika ne sme vmešavati v šport in obratno, a kot kaže, predsednik UEFA Aleksander Čeferin govori eno in dela drugo.

Te dni naj bi namreč Čeferin snubil poslance SMC, Janjo Slugo, Branislava Rajića in predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča, naj prestopijo v tabor leve opozicijske Koalicije ustavnega loka, ki jo sestavljajo LMŠ, SD, Levica in SAB, vodil pa naj bi jo ekonomist Jože P. Damijan.

Vsi po vrsti pa so zaradi telefonskih pogovorov tako prestrašeni, da o vsem skupaj sploh ne želijo govoriti, zato ni jasno za kakšne grožnje ali izsiljevanja natanko je v resnici šlo, samo upamo pa lahko, da ni bila kaj v slogu “Cosa nostre”.

Na slovenski politični levici se tako pojavlja zanimiv fenomen oseb, ki so v svojem zanosu, navkljub uglednim službam v tujini, pripravljene biti še sveto vojno s predsednikom vlade Janezom Janšo in njegovo vlado. Eden takšnih je glavni operativec Gregor Golobič s svojo “vojsko” pomagačev, med katere spadajo Bogdan Biščak, Drago Kos, Matjaž Han, Martin Odlazek, Tomaž Vesel. Zdaj še Aleksander Čeferin.

Janez Janša, predsednik Vlade RS, je ob tem na Twitterju zapisal, da je Čeferinovo dejanje “v popolnem nasprotju z etičnim kodeksom EUFA”.

Več o tem lahko preberete tukaj: tukaj 

M. P.