Nespregledano: Čudežno izginila diplomska naloga Ivana Galeta

Ivan Gale (vir: družbena omrežja)

Portal pozareport.si je prejšnji teden poročal, da je diplomska naloga Ivana Galeta iz leta 2006 čudežno izginila (več na tej povezavi). Naloge ni nikjer, te še niso našli, ljubljanska Pravna fakulteta in Gale sta se zavila v molk.

Portal zdaj tudi poroča, da so, kot kaže, “našli uslužbenko Pravne fakultete, ki naj bi, tako naši viri, “spremenila podatke” o Galetovi diplomi”.

Šlo naj bi za A. P. (ime in priimek sta znana uredništvu portala pozareport.si), ki pa tega, zagotovo ni storila na lastno pest, navajajo in dodajajo:

“Viri navajajo: Galetove diplomske naloge v arhivu Pravne fakultete ni in trenutno tudi ni mogoče ugotoviti, kam je zašla.” Gale naj bi domnevno diplomiral iz Položaja žensk v sistemih socialne varnosti.

Galetove naloge res ni nikjer, kar smo pri preverjanju v spletni bazi Cobiss.si ugotovili tudi sami. V to se lahko prepričate tudi sami na podlagi spodnjih objav.

Gale je znan kot nekdanji uslužbenec Zavoda RS za blagovne rezerve, nato žvižgač oziroma skesanec, udeleženec protestov in miljenec globoke države, zdaj se celo poteguje za direktorja zavoda, od koder so ga odpustili. Proti njemu pa so vložene tudi nekatere kazenske ovadbe.

Vir: pozareport.si

M. P.