Nespregledano: “Delal je vse, kar je lahko, da se virus širi. Cepil se je med prvimi, da bo to lahko nadaljeval!”

SD-jev Jernej Štromajer alias "Ve umazane živali": levo na protestih proti ukrepom vlade za širjenje covid-19, desno z zaščitno masko v času cepljenja proti covid-19. Načelnost pa takšna! (vir: Twitter)

Dr. Jernej Štromajer, znani SD-jevec iz Slovenskih Konjic, je pohitel in se včeraj cepil proti covid-19. Fotografijo o tem je delil tudi na družbenih omrežjih, kjer se je usulo komentarjev.

Največ jih je ogorčenih nad tem, da je Štromajer “delal vse, kar je lahko, da se je virus širil”. Znano je, da je SD nasprotovala vsem ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirus (tudi zaščitnim maskam), bili so tudi udeleženci in spodbujevalci protestov proti ukrepom.

Ena izmed uporabnic Twitterja je ob tem zapisala: “Moja mami sedi doma in čaka, kdaj jo bodo poklicali na cepljenje. Je kronični bolnik, na inzulinu in z 12 tabletami dnevno. Preživela je 11 ishemičnih kapi … Pa še ni na vrsti.”

Dodajmo, da je s cepljenjem pohitela tudi Tanja Fajon, predsednica stranke SD, prav tako udeleženka protestov proti ukrepom vlade za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Vsa vzhičena in medena je objavila, da se je “cepila z AstraZeneco”. Mimogrede, cepila sta se tudi Luka Mesec in Miha Kordiš iz Levice.

Komentar: Ko gre za njih osebno, je stanje drugačno od tistega, kar vpijejo v javnosti! 

(vir: Twitter)
Na protestu v Ljubljani četica SD, ki je pokazala, za kaj se bori: (od leve) konjiški Jernej Štromajer, Tanja Fajon in Marko Koprivc (predsednik ljubljanskega odbora SD), ob strani Luka Mesec (Levica). (vir: Twitter)

M. P.