Nespregledano: “Dušan Keber zagotovo spada med 1 % najbogatejših v državi”

Tajkun Dušan Keber med sinočnjo seanso v Ljubljani. (vir: Twitter)

“Dušan Keber zagotovo spada med 1 % najbogatejših v državi in to že najmanj 40 let. Ravno zaradi korupcije in kaosa v zdravstvu, ki ga je soustvarjal in ga še naprej zagovarja pod krinko javnega.”

Tako je predsednik vlade Janez Janša odgovoril na sporočila nekaterih medijev o tem, da je bil na sinočnjih protestih v soorganizaciji strank SD, LMŠ in Levica osrednji govorec nekdanji minister Dušan Keber. Udrihal je, kakopak, po zdajšnji vladi in domnevni privatizaciji le tega, ki da bo “koristila samo bogatemu odstotku prebivalstva”.

Dodajmo, da je državna sekretarka Jelka Godec že ob najavah, da bo Keber sodeloval na protestu (po podatkih policije se je v Ljubljani zbralo okoli 1500 ljudi), vprašala: “A bo povedal, kako je nekoč za 36.000 evrov letno svetoval ministrstvu za zdravje za prazen ‘luft’?” Tega ostareli tajkun seveda ni pojasnil.

Znana zdravnica Alenka Forte pa je za Kebra na Twitterju zapisala: “Dr. Dušan Keber, vedno proti dobrobiti malega človeka; ukinil slovensko geriatrijo z likvidacijo Klinike za geriatrijo Trnovo. Goreč zagovornik evtanazije. Ekstremist in demagog- zagovornik privilegirana levice. Vedno v svojo korist, proti lastnim stanovskim kolegom.”

M. P.