Nespregledano: Fajonova naj bi izsiljevala Milana Brgleza!

(vir: družbena omrežja, arhiv)

Bojan Požar, novinar in urednik portala pozareport.si, poroča o prebrisanih igricah Tanje Fajon, predsednice stranke SD, povezane tudi s predsedniškimi volitvami.

Pozareport.si poroča, da naj bi Fajonova za kandidata za predsednika države izsiljevala Milana Brgleza, češ, naj kandidira in s tem reši ugled SD. 

Brglezu ta kandidatura sicer ne ustreza, vendar naj bi Fajonova nanj pritiskala in ga izsiljevala, “ker je vedela, kar je tudi logično, da če Brglez jeseni kandidira za predsednika republike, ne more – oktobra, na kongresu SD – istočasno kandidirati za predsednika stranke, Fajonova pa tokrat počne vse, da bi bila na tem kongresu edina kandidatka za šefinjo stranke”.

Požar navaja, da naj bi Fajonova Brgleza izsiljevala z mestom nosilca liste SD na prihodnjih volitvah v evropski parlament, leta 2024. Požar še navaja, da je očitno prišlo do tihega dogovora med Fajonovo in Brglezom.

Slednji ne bo kandidiral za predsednika države, hkrati pa naj bi Fajonovi obljubil, da ne bo kandidiral niti za predsednika SD. Fajonova pa mu naj bi v zameno zagotovila prvo mesto na listi SD za volitve v evropski parlament.

Namesto Bergleza se zdaj za kandidata SD na predsedniških volitvah rine Ivo Vajgl, ki pa ga bremenijo resne klientelistične afere, povezane z njegovo družino, in sicer precej prikrivana zgodba v Azerbajdžanu, ko je bil še evropski poslanec, še navaja Požar.

M. P.