Nespregledano: “Fajonova pojma nima!”

Tanja Fajon

“Naslednje leto stopamo v predsedovanje EU,” je v današnji izjavi za javnost povedala predsedujoča stranki SD Tanja Fajon.

Koalicija obupanih, združena v KUL, je danes z nekaj urno zamudo glede na lastne napovedi v državnem zboru vložila predlog konstruktivne nezaupnice zoper vlado Janeza Janše.

Pod besedilo, ki močno bremeni DeSUS in nekdanjega ministra za zdravje Tomaža Gantarja, se je podpisalo 42 poslancev iz vrst LMŠ, SD, Levice in SAB ter 3 poslanci od petih v stranki DeSUS. To tudi pomeni, da Karla Erjavca niso podprli niti vsi v lastni stranki. Podpise nista prispevala poslanca Branko Simonovič in Robert Polnar.

Za izglasovano nezaupnico sicer potrebujejo 46 glasov poslancev in poslank, da bi ta uspela.

Ob tem so imeli novinarsko konferenco, kjer je vsak nekaj povedal, predvsem so jamrali, Fajonova pa je dejala to, kar smo navedli v uvodu. Izkazalo se je, da predsedujoča SD ne ve niti tega, da bo Slovenija Svetu EU predsedovala že v drugi polovici letošnjega leta.

Odzivi na družbenih omrežjih na izjavo Fajonove so številni in ogorčeni. Sicer pa je že pred tedni povedala: “Dogovorili smo se, da lastne interese postavimo pred interese države.”

Vsakršen komentar je odveč, vprašamo se lahko le, s kakšno vnemo opravlja delo evropske poslanke.

M. P.