Nespregledano: “Gre za maščevanje Kacinu, fučkajo se njej ukrepi”

Sramota na dveh nogah: Alenka Bratušek ob predstavitvi za evropsko komisarko, kjer se je povsem osmešila in osramotila tudi Slovenijo, z razlastitvijo imetnikov obveznic in delnic slovenskih bank pa je v težave spravila tudi državni proračun. Posledice bodo velike. (vir: Siol.net)

V včerajšnji oddaji Tarča na nacionalni televiziji je Alenka Bratušek, predsednica stranke SAB, trdila, da ljudje ukrepov proti covid-19 ne spoštujejo zaradi Jelka Kacina, uradnega govorca vlade za covid-19.

Znani novinar Bojan Požar, tudi lastnik portala Pozareport.si pa je na Twitterju nemudoma objavil, da je Bratuškova to rekla zato, “ker ne prenese Kacina, saj ga obtožuje, da je on, po dogovoru z Mirom Cerarjem (nekdanjim predsednikom vlade, zlobiral v Alde, da pred leti niso podprli njene kandidature za evrokomisarko. Gre torej samo za maščevanje Kacinu, fučkajo se njej ukrepi …”

Spomnimo. Alenka Bratušek se je za mesto evropske komisarke potegovala v letu 2014, kot takratna predsednica vlade je bila samopredlagateljica, v času predstavitve pred pristojnim evropskim parlamentarnim odborom je povsem pogorela in se osmešila ter s tem osramotila tudi državo Slovenijo. Junija 2014 so bile volitve, kjer je zmagala stranka SMC, vodenje vlade je prevzel Miro Cerar, SMC kandidature Bratuškove ni podprla.

Požar je nato še zapisal, da je “treba samo bolj podrobno osebno zgodovino teh politikov in njihove medsebojne odnose poznati, pa je vse jasno”.

* ALDE – Stranka zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo je evropska politična stranka, ki deluje na ravni Evropske unije in Sveta Evrope. Sestavlja jo 60 liberalnih strank iz Evrope. Stranka je članica Liberalne internacionale. Njene članice iz Slovenije so danes LMŠ, SAB in SMC. V letu 2014 sta bili članici samo SMC in SAB, saj LMŠ še nikjer ni bilo.

M. P.