Nespregledano: “Hej, politično krilo mafije, bili ste v vladah skoraj 30 let!”

Včerajšnji zgodovinski dogovor slovenskega predsednika vlade v Bruslju, ko je skupaj z ekipo Sloveniji pridobil rekordnih 10,5 milijarde evrov, od tega večino nepovratnih sredstev, v največji opozicijski stranki SD niso zmogli niti pozdraviti – pohvaliti.

Tega tudi vršilka dolžnosti predsednice SD Tanja Fajon ni zmogla. Namesto tega je ponovno “zastrupljala”, kot so to označili mnogi, ki so na družbenih omrežjih brali njene “modrosti”.

So pa nato v SD-ju objavili en splošen tvit, v katerem so zapisali, da “pozdravljajo dogovor, ki omogoča okrevanje EU, a nekateri elementi dogovora, predvsem znižanje sredstev za raziskave in razvoj, pravični podnebni prehod in zdravstvo, ne zagotavljajo razvojnega premika na katerega so upali”.

Ob tem dodajmo, da se bo že danes na seji sešla slovenska vlada, kjer bodo razpravljali o drugem delu, to je izvedbenem programu, za katerega je vladni predsednik Janez Janša včeraj dejal, da bo ta bistveno težji kot je bilo izpogajati se. Že slednje pa je bilo izredno težko.

Zato je tvit SD brca v prazno ali temo, kakor hočete, čistega vina pa je stranki SD na Twitterju nalil znani slovenski zdravnik, kardiolog in veliki borec proti korupciji v zdravstvu, dr. Blaž Mrevlje.

Zapisal je:

“Hej, politično krilo mafije, bili ste v vladah skoraj 30 let. Raziskovalci so reveži morali celo na cesto. Krajo 400 milijonov evrov v zdravstvu podpirate že 30 let. To je cca 12 milijard pokradenih davkoplačevalskih evrov- več pokradenih, kot jih zdaj po enem sestanku prihaja v Slovenijo.”

M. P.