Nespregledano: “Ko sem pred leti razkril … nihče ni niti pisnil, od Stepišnika do Carlove!”

Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, podpredsednica Vlade RS in predsednica stranke DeSUS.

V teh dneh se levi mediji ponovno trgajo in tekmujejo, kdo bo bolj oblatil ime Aleksandre Pivec. Pri vsem tem gre za očitke o par deset evrih (v primeru Vina Krasa) do domnevno par sto evrih (v primeru Občine Piran).

V primeru Vina Krasa je jasno, da Aleksandra Pivec ni naredila nič narobe, v primeru obiska Pirana na povabilo občine pa bo Pivčeva stvari pojasnila po dopustu.

Ne glede na to pa je jasno, da Pivčevo napadajo in trgajo zgolj zato, ker želijo oslabiti stranko DeSUS in s tem zrušiti vlado Janeza Janše.

Ob tem so odzivi na družbenih omrežjih ob zadnjih dogodkih zelo zanimivi.

Tako je znani koroški novinar Miro Petek zapisal: “Ko sem pred leti v tvitu razkril, da si je Miro Cerar brez sramu dal izplačati dvojne stroške za predavanje na Koroškem, je bila v MSM (levih medijih – op.) zarota molka. Največji absurd pa je bil, da je kasmejši premier gimnazijcem na Ravnah in v Slovenj Gradcu predaval o etiki in morali.”

Na to je odgovoril novinar Bojan Požar, ki je zapisal:

“Tako kot je bila zarota molka, ko sem pred nastopom Alenke Bratušek na funkcijo predsednice Vlade RS z dokumenti razkril afero Brdo, kjer so delavci javnega zavoda brezplačno urejevali njen vrt, potem so pa za nazaj “urejevali” račune. Nihče ni niti pisnil, od Stepišnika do Carlove!”

M. P.