Nespregledano: “KUL” odnos do žensk in kaj pomeni črka P!?

Dr. Aleksandra Pivec

Dr. Aleksandra Pivec je objavila zanimiv zapis, v katerem je izpostavila dvoličnost Tanje Fajon in Alenke Bratušek i za Jožeta P. Damijana pa je zapisala, da je – primitivec.

Pivčeva je zapisala:

“Prav neverjetno je opazovati kako predsednici strank tako imenovane koalicije KUL (Koalicija ustavnega loka) vneto in odločno podpirata Jožeta P. Damjana, kot kandidata za novega predsednika vlade.

Res je tudi, da temu, da je P. Damjan zares kandidat za to funkcijo, praktično ne verjame nihče več. Vendar to sedaj ni pomembno.

Kolegici Alenka Bratušek in še posebno Tanja Fajon, sta se že večkrat predstavljali tudi kot ženski, ki trdno stojita za pravicami žensk ter spoštljivemu odnosu do nas žensk. To je zagotovo pohvalno ter vredno podpore. Toda žal so to zgolj besede. Njuna dejanja namreč ne govorijo v prid zaščiti ženskih pravic in dostojanstva žensk oziroma njuna načela padejo takoj, ko se začne kupčkanje za vpliv in položaje.

V času, ko sem bila še ministrica je Alenkin in Tanjin kandidat za predsednika vlade, torej Jože P. Damjan, zapisal nekaj nizkotnih in primitivnih komentarjev na moj račun.

Med drugimi je zapisal: »…Šla bo kot kurba s plesa, ko je JJ ne bo več potreboval…« in »…Je zgolj oportunistka, ki je dobila svojih 5 minut v SLO politiki. Za teh 5 minut bi dala tudi spodnje hlačke, kaj šele, da miži ob fašistični ideologiji. …«

Je kdo med vami, ki se mu to izbrano besedišče in besedni zaklad P. Damjana, izbranca elit za predsednika vlade, zdi primerno? A se ob tem slovenska in tudi tuja javnost ni nikoli zamislila nad nivojem komunikacije človeka, ki bi naj, kot kandidat za predsednika vlade, predstavljal in zastopal tudi ugled države in njenih ljudi?

Tudi Tanje Fajon in Alenke Bratušek ter nobenega od predstavnikov političnih strank, kakor tudi ne medijev, ti zapisi niso zmotili, kaj še le, da bi si zaslužili kakšno podano stališče.

Še več, danes avtorja teh primitivnih in žaljivih komentarjev, složno podpirajo za novega predsednika vlade. Načelnost in boj za spoštljiv odnos do žensk, s strani političnih kolegic, pa se očitno konča pri politični in ideološki obremenjenosti!

Z veliko gotovostjo lahko povem, da bi se v primeru takšnega ali podobnega zapisa P. Damjana, z namenom blatenja Tanje. Alenke ali katere koli ženske, samo zagotovo reagirala in se ostro odzvala. Avtorja tovrstnih nekulturnih in žaljivih zapisov pa povprašala, če je že kdaj slišal za spoštljiv odnos do žensk.

Res je, da znamo biti ženske močne, kakor jeklo in prenesti marsikaj, vendar to ne pomeni, da nam je potrebno prenašati žaljive in omejene komentarje prepotentnih moških.

Večkrat sem se spraševala, kaj pri Jožetu P. Damjanu pomeni črka P. v njegovem imenu. Ob vsem tem mi pride na misel, da bi ta P lahko bil tudi kratica za P, ki pomeni Primitivec.”

M. P.