Nespregledano: “Laufaj Tanja, laufaj”

V iztekajočem se tednu je koalicija KUL (SD, LMŠ, Levica in SAB) ponovno grozila z vložitvijo konstruktivne nezaupnice. Padla naj bi vlada. Katerič že?

No, ni jim uspelo, čeprav je tokrat iniciativo prevzela kar Tanja Fajon. Iskala je potrebne parlamentarne glasove. Tudi tako, da se je skrivoma srečala z Ljubom Jasničem, novim predsednikom stranke DeSUS. Jasnič naj bi pregovoril Franca Juršo, vodjo poslanske skupine DeSUS, da naj bi glasoval tako, kot to želijo Fajonova in ekipa.

Pri tem so ju zalotili novinarji, nastal je posnetek, ki danes žanje salve smeha po družbenih omrežjih.

Jurša je sicer v petek povedal, da se na poslance DeSUS izvajajo neverjetni pritiski, postavljajo jim celo kontrolorje glasovanja. In dodal, da njega ne bo nihče ustrahoval, glasoval pa bo po svoji vesti.

Fajonova je nato priznala, da nimajo 46 glasov, da KUL odstopa, da so propadli. In odšla na dopust.

Eden izmed komentarjev na Twitterju pa je bil:

“No, sedaj pa se naj tovarišica Fajonova, po neuspelih poizkusih podlega izsiljevanja in z grožnjami, pogojenimi poizkusi vplivati na stranko DeSUS, dokončno sprijazni, da je bitka, skupaj z LMŠ, Socialnimi demokrati, Levico in Stranko Alenke Bratušek, na srečo izgubljena.”

Pojavil pa se je tudi posnetek, kako Fajonova lovi 46. glas, ki ga objavljamo na naslovni fotografiji. To, kar vidite v nadaljevanju, pa je posnetek zaslona po tistem, ko so Fajonovo in Jasniča novinarji Planet TV ujeli pri gostilni Žabar v Ljubljani. Na Twitterju je sliki objavil portal Glas Trebnje.

Vir: Bojan Požar, Twitter

M. P.