Nespregledano: Laže tudi Luka Mesec

Luka Mesec

“Razširjevalci virusa in bolezni covid-19 – stranki Levica in SD – si izmišljajo vedno nove načine za ignoriranje Zakona o nalezljivih boleznih ter za ogrožanja zdravja in življenja ljudi.”

Tako je na družbenih omrežjih zapisal predsednik vlade Janez Janša in dodal končnici koronavirus in grožnja Sloveniji.

Na Janšev zapis se je nato odzval Luka Mesec (koordinator Levice) in zatrdil, da “ljudje striktno ohranjajo distanco, nosijo maske .. skratka, ukrepe spoštujemo”.

Janez Janša pa je nato objavil fotografije, ki dokazujejo, da si je Luka Mesec trditev preprosto izmislil. Da je lagal.

Stranki Levica in SD sta namreč ob koncu tedna zbirali podpise za razpis referenduma o investicijah v Slovensko vojsko  v letih od 2021 do 2026, ki ga je državni zbor sprejel v petek.

Levica in SD pa podpise zvabljata z lažmi, tudi s takšnimi, da bo Slovenska vojska kupila tanke. Dejansko pa se z zakonom končuje zgolj 10-letno zanemarjanje slovenskih vojakov, kot je to povedal minister za obrambo mag. Matej Tonin. Varnostno okolje je vse bolj negotovo, na kar nas opominjajo tudi nedavni teroristični napadi v naši neposredni bližini, zato vse države pospešeno vlagajo v svojo varnost, je objavil na Twiitterju. Kdor nasprotuje temu, da odstotek proračuna namenimo varnosti, predlaga ukinitev Slovenske vojske.

M. P.