Nespregledano: Ljudmila Novak ima velik problem

Evropska poslanka Ljudmila Novak (vir: družbena omrežja)

Evropska poslanka Ljudmila Novak ima že nekaj časa zelo podobna stališča kot Tanja Fajon, čeprav prihajata iz povsem različnih političnih polov.

Zdaj pa se razkriva, da je največja težava Novakove – njen svetovalec in vodja odnosov z javnostmi.

Gre za Matica Cvelbarja, nekdanjega novinarja časnika Finance. S Financ se je pred časom preselil za tiskovnega predstavnika stranke Nova Slovenija – Krščanski demokrati (NSi), v času, ko je to stranko še vodila Novakova.

Po izvolitvi Mateja Tonina za predsednika stranke NSi je slednji Cvelbarja zamenjal. Pozneje je postal član volilne kampanje Ljudmile Novak za evropsko poslanko, kot danes na svojem portalu razkriva Bojan Požar, zdaj pa je njen glavni zaupnik v Bruslju.

Cvelbar se je v tem času tudi politično “nenavadno zradikaliziral”, Požar pri tem navaja, da to ugotavljajo tudi številni v NSi.

Da je v tem zrno resnice, pa pričajo tudi Cvelbarjeve objave na družbenih omrežjih, “kjer je evidentno bližje politikom SD tipa Jernej Štromajer ali novinarjem – aktivistom s časopisa Dnevnik, kot je Zoran Potič, pred časom je Cvelbar na Twitterju nadrl celo Roka Čakša, urednika portala Domovina.je, sicer močno naklonjenega NSi, in je izrazito nastrojen proti Janezu Janši” (vir). Cvelbarjeve izjave na Twitterju deli tudi Matjaž Nemec, podpredsednik stranke SD, na primer.

Ljudmila Novak bo očitno morala rešiti ta problem, saj to ne vodi nikamor. Še več, osebna stališča posameznih “petelinov”, ki vplivajo na njo in jim očitno nekritično zaupa, škodijo državi, še najbolj pa njej in stranki, katere predstavnica je. Iz nekdanje vplivne političarke (bila je tudi podpredsednica slovenske vlade) se namreč spreminja v Tanjo Fajon 2, kot jo nekateri že poimenujejo.

Matic Cvelbar

M. P.