Nespregledano: “Moraš biti pa res beden, da zamenjaš ulico za svoje delovno mesto, kot izvoljen politik”

Včerajšnjega kolesarjenja po središču Ljubljane se je udeležila tudi vršilka dolžnosti predsednice stranke Socialni demokrati (SD), Tanja Fajon. Iz fotografije je razvidno, da pri svojem kolesarjenju ni uporabila niti zaščitne maske. Kar je zelo nenavadno.

Fajonova je namreč doslej vsaj pri uporabi obrazne zaščite upoštevala navodila. Zdaj pa ji očitno tako slabo kaže, da je opustila tudi to.

Po navedbah poznavalcev razmer tudi zato, ker ji kot vršilki dolžnosti voditeljice SD močno teče voda v grlo, saj se stranka pod njenim vodstvom ne dviguje tako kot bi si ona to želela. Pravzaprav se priljubljenost stranke skorajda ne povečuje. In je tudi za to, da bi bila jeseni na kongresu izvoljena za predsednico (zdaj je to pod mizo začasno prevzela od Dejana Židana), pripravljena uporabiti vsa sredstva. Tudi za ceno svojega zdravja.

Nasploh pa je tudi to dejanje v. d. voditeljice vredno obsojanja in vprašanja, kakšen zgled s svojim ravnanjem daje ostalim državljanom? Ne pozabimo, število okužb z novim koronavirusom je iz dneva v dan višje, Slovenija se nahaja na pragu drugega vala epidemije. Vse bolj je tudi jasno, da je razlog za to tudi v t. i. petkovih bicikliranjih. (Mimogrede, število t. i. protestnikov je iz tedna v teden manjše, po uradnih podatkih policije jih je bilo včeraj okrog 2500).

Dodajmo še, da je Fajonova gladko ignorirala tudi Odlok Vlade RS o tem, da je na javnih mestih dovoljeno zbiranje zgolj do 50 oseb.

Njeno ravnanje je na družbenih omrežjih povzročilo val ogorčenja. Eden od uporabnikov pa je zapisal: “Moraš biti pa res beden, da zamenjaš ulico za svoje delovno mesto, kot izvoljen politik.”

Fajonova je namreč tudi evropska poslanka, njeni mesečni prihodki pa so višji od letnih prihodkov več deset tisoč slovenskih državljanov. Res bedno!

M. P.