Nespregledano: “Na RTV Slovenija že navsezgodaj prodajajo nebuloze o primeru Trenta”

(vir: Zajem zaslona)

“V lahkotni info oddajici Dobro jutro na RTV Slovenija že navsezgodaj prodajajo nebuloze o primeru Trenta?!? Mora biti res hudo… Globoka država je očitno povsem brez idej! Pa tudi brez novih obrazov.”

Tako je poslanec Dejan Kaloh komentiral današnjo vsebino oddaje Dobro jutro na nacionalni televiziji. Razpredali so o primeru Trenta. Gre za prodajo zemljišča (delno tudi stavbnega) v enem najlepših delov Triglavskega narodnega parka (TNP), ob obali Soče.

Zemljišče je leta 1992 kupil Janez Janša in ga leta 2005 prodal. Tožilstvo je kar 15 let pripravljalo obtožni predlog, v katerem Janši zdaj očitajo, da je zemljišče podjetju Imos prodal prepoceni. Prodal ga je za 132 tisoč evrov, po predlogu tožilstva bi ga moral za 15.000 evrov oziroma za 1 evro za kvadratni meter.

Hkrati je ob istem času leta 2005 država podobna zemljišča v TNP (za povrh še nestavbna) prodajala za 45 evrov za kvadratni meter. Glede na to bi moral Janša za parcelo iztržiti preko 700 tisoč evrov in ne 132 tisoč. Kar pomeni, da je Janša svojo lastnino prodal prepoceni.

Državno tožilstvo je obtožni predlog vložilo prejšnji teden, obtožnica še zdaleč ni pravnomočna. Pod predlog pa se je podpisal tožilec Boštjan Valenčič, ki je blizu Hinku Jenullu, očetu petkovih jurišnikov Jaše Janulla.

Na obtožni predlog zoper Janšo zdaj resno ne naseda nihče več, velja pa, da v opozicijskih strankah (SD, LMŠ, Levica in SAB) izgubljajo na celi črti, zato se je globoka država vnovič poslužila Janševe diskreditacije.

M. P.