Nespregledano: “Nisem nikogar ogrožal niti nikogar nisem srečal”

Dr. Milan Krek, direktor NIJZ

Nekateri mediji so v petek kot osrednjo novico objavili fotografijo direktorja Nacionalnega instituta za javno zdravje, dr. Milana Kreka, ki ga je nekdo ujel brez maske na bencinski črpalki. Tam je bil pozno zvečer, ko se je v času t. i. “policijske ure” vračal z dela proti domu.

Črpalka je bila prazna in tik pred zaprtjem,” je za povedal dr. Krek in povedal, da je od utrujenosti na masko tudi pozabil. Ko se je namenil plačati, se je na masko tudi spomnil, spoznal svojo napako in si masko tudi nadel. “Nisem nikogar ogrožal niti nikogar nisem srečal,” je dodal.

Upam, da bo ta vihar šel čimprej mimo in da bomo lahko v miru delali. Za nas je vsaka taka zadeva zelo travmatična. Delamo na meji še zmožnega, zelo bi prosili, da nas pustijo, da delamo v miru. Gre za resne stvari, situacija je resna in rabimo predvsem mir. In pomoč, ne pa rušenje,” je dr. Milan Krek komentiral zadnji medijski pogrom, ki ga je doletel zaradi točenja goriva brez zaščitne maske.

Dejal je še, da mu je za to žal in dodal: “Včasih tudi nisi zbran in se ti nekaj zgodi, so pa ljudje, ki zavestno ne nosijo maske, in se nato spravijo name, ki sem sicer ves čas z masko.”

Kaj je še povedal direktor NIJZ, lahko preberete tukaj: nova24tv.si/

M. P.