Nespregledano: “Nismo dovolili Miloševiću in tega ne bomo dovolili niti bruseljskim cenzorjem”

Vodja skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije Sophie In t'Veld ni samo cenzurirala, je tudi lagala, ko je trdila, da videoposnetka niso prejeli pravočasno.

“Slovenija ni Bruslju popolnoma nič dolžna. Svojo svobodo in demokracijo smo si pred 30 leti izborili sami. Za vladavino prava in svobodo izražanja, za človekove pravice in temeljne svoboščine se nekateri borimo in plačujemo ceno že 35 let. O svobodi in demokraciji nam zato ne bodo pridigali z našim denarjem preplačani birokrati, ki so bili rojeni v blagostanje. Prav tako ne bomo nikoli pristali, da nas samooklicani varuhi svobode cenzurirajo.

Tega nismo dovolili Miloševiću in tega ne bomo dovolili niti bruseljskim cenzorjem. Vse, kar je bilo v zgodovini cenzurirano, je slej ko prej postalo javno. Tudi video o medijski sliki v Sloveniji bo prav zaradi nesramne cenzure videlo več Evropejcev kot bi ga sicer.”

Tako je na družbenih omrežjih zapisal predsednik največje politične stranke v Sloveniji, Slovenske demokratske stranke, in predsednik slovenske vlade Janez Janša.

Predsednik vlade je tako komentiral dejanja evropske poslanke in socialistke Sophie In t’Veld, ki je predsednica skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije in je v petek izvedlo cenzuro na odboru oz. v skupini, ki jo vodi. In t’Veldova je kolegica Tanje Fajon.

Kako je t’Veldova v petek lagala, pa si lahko preberete tukaj: Planet TV siol.net

Video, ki ga je Odbor za svobodo medijev v EP cenzuriral, si lahko pogledate tukaj: Stanje medijev v Sloveniji – YouTube
M. P.