Nespregledano: Nobenega vpitja o energetski revščini!

Namesto, da bi reševal problematiko draginje državljanov, se afna. Za takšne stvari je čas, ko je vse drugo poštimano!

Z današnjim dnem se je kurilno olje podražilo za kar 66 odstotkov glede na ceno za liter goriva, ki je veljala od oktobra lani, v času vlade Janeza Janše. Namesto 0,992 evra je današnja cena 1,646 evra, za ogrevanje povprečnega stanovanjske hiše to pomeni že 4938 evrov na sezono. V času Janše je bilo to 2976 evra.

Višji so tudi zneski na položnicah za zemeljski plin. Porabniki v teh dneh prejemamo položnice za porabo električne energije z dvojnimi zneski glede na mesec prej.

Na srečo je vlada Janeza Janše 10. maja omejila cene goriv (bencina in dizelskega goriva), ki je dobrih 1,5 evra, sicer bi plačevali že okrog 2 evra za liter. Ukrep bo veljal do začetka avgusta.

Golobova vlada bi morala ukrepati hitro. Namesto tega kadrujejo, Golob pa se sprehaja po Sloveniji in se pripravlja na jesenske lokalne volitve. Včeraj je povedal, da bo morda v teh dneh, če bo sreča mila, znano, kakšne ukrepe bodo sprejeli za omilitev draginje na energetskem področju.

Mi pa spomnimo, da je vlada Janeza Janše marca 2020, ko je nastopila mandat, v enem tednu po nastopu že pripravila prvi protikoronski zakon.

Najbolj žalostno pa je, da nihče v MSM medijih ne opazi draginje in nobenega vpitja ni več o kakšni energetski revščini, v katero da so zašli slovenski državljani in podjetniki. Saj se še spomnite tega izraza, ki so nam ga vsiljevali globoki državi naklonjeni novinarji in mediji skupaj s pouličnjaki?

S. B.