Nespregledano: Opoziciji so se pocedile sline po evropskih sredstvih

Janez Janša na sobotnem regijskem srečanju v Marazigah nad Koprom.

“Opoziciji so se pocedile sline po sredstvih, ki so bila izpogajana v Evropski uniji. Sedaj bo namreč dovolj sredstev za gradnjo cest, železnic, šol, vrtcev, urejanje okolja in vodotokov, cest, kolesarskih stez, bolnišnic, domov za starejše občane. Levica ni v zadnjih 15 letih zgradila niti ene bolnišnice.”

Tako je na sobotnem regionalnem srečanju članov in simpatizerjev stranke SDS v Marazigah nad Koprom med drugim dejal predsednik stranke Janez Janša.

Srečanje je potekalo v veselem vzdušju, protestniško razgrajanje pred šotorom ga ni skazilo. Na srečanju je bilo tudi več ljudi kot tistih pred šotorom, ki so se zbrali iz vse Slovenije, domačinov je bilo le za vzorec. Stranka SDS je na zadnjih volitvah leta 2018 v tem kraju dobila namreč največ glasov.

Janez Janša je še dejal: “Današnji spremljavi pred šotorom moramo biti hvaležni. Kričanje, totalitarni simboli, tudi v avto nekaj priletelo. Ta slika bo marsikaj pojasnila našim evropskim kolegom. Bolj nazorne razlike, ki kaže razliko med njimi in nami, si ne bi mogli želeti.”

Nato je povedal, da so tovrstni procesi motenje ustavnega procesa, saj je Slovenija parlamentarna demokracija, v kateri stranke tekmujejo za naklonjenost volivcev, protestniki pa motijo mirno zborovanje.

V nadaljevanju je povedal:

Mi obstajamo že več kot 30 let. Ali se spomnite, da bi mi kadarkoli in kjerkoli v 30 letih motili in nagajali nekomu drugemu, ko je zboroval in se pripravljal na volitve? Ali smo mi to kdaj počeli? To do nedavnega v Slovenji ni bil običaj. To, kar se dogaja zadnje čase je dno in je preseglo vse meje,”

Dodal je še, da se tega sicer ne bo slišalo v medijih, saj so se protesti in z njimi povezano nasilje rodilo in skotilo prav tam, v hišah dominantnih medijev in drugih zakulisij.

M. P.