Nespregledano: “Pa je vlada Roberta Goloba poskrbela še za zadnjega člane ‘neodvisne” ekipe Necenzurirano in gospo Cirman”

Poslanka mag. Karmen Furman (vir: Twitter)

“Pa je vlada Roberta Goloba poskrbela še za zadnjega člana “neodvisne” ekipe Necenzurirano in gospo Cirman – ženo Primoža Cirmana postavila na čelo Ukoma. Treba je bilo poravnati račune za umazano opravljeno delo vsem trem!! … pa neodvisno novinarstvo.”

Tako je bistriška poslanka mag. Karmen Furman komentirala zadnja dogajanja, povezana z neverjetnim nagrajevanjem z dobro plačanimi službami novinarjem portala Necenzurirano na davkoplačevalski račun.

Sodelavci portala Necenzurirano tako vstopajo pod neposredno kontrolo predsednika vlade Roberta Goloba in pod dežnik vodilne vladne stranke Gibanja Svoboda, pa je komentiral znani novinar Bojan Požar.

Čez noč bodo prevzeli vse ključne in oblastne informacijske točke v državi:

  1. Stike z javnostmi (PR) Golobove stranke: Vesna Vuković,
  2. posebno parlamentarno preiskavo, kjer se bo preiskovalo druge medije: Tomaž Modic,
  3. vladni Urad za komuniciranje (Ukom): Petra Bezjak Cirman.

Tako se je potrdilo, da so bili novinarji portala Necenzurirano ne samo medijsko krilo Golobove stranke Gibanje Svoboda in še vlade, ki jo vodi, ampak tudi njegova osebna novinarska pretorijanska garda.

Petra Bezjak Cirman je sicer novinarka RTV Slovenija in ena glavnih protagonistk nasprotovanja vladi Janeza Janše, sicer pa soproga Primoža Cirmana z Necenzurirano, ki naj bi jeseni prevzel portal Siol.net, ki ga Telekom lastniško obvladuje prek hčerinske družbe TSmedia.

Požar navaja, da Robert Golob osebno kadruje, postavlja in nastavlja tudi urednike medijev, ki so v lasti državnih podjetij.

Portal Necenzurirano je bil sicer ustanovljen zgolj zato, da je za vsako ceno rušil vlado Janeza Janše.

Mag. Karmen Furman, zapis na Twitterju in fotografija, ki jo je poslanka pripela poleg svojega komentarja:

Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic

S. B.