Nespregledano: Potrč spet zavaja javnost!

Marko Potrč in (desno) kardiolog, prof. dr. Marko Noč

Marko Potrč iz Voska pri Pernici je ponovno v akciji, skozi katero želi opozoriti, zakaj so omejevalni ukrepi za širjenje novega koronavirusa po njegovem mnenju slabi. Javnost nagovarja s pomanjkljivim znanjem o medicini in infektologiji oz. tega v primerjavi z dejanskimi strokovnjaki sploh nima.

Marko Potrč se je oglasil v novem videoposnetku na Facebooku, kjer želi že od začetka sporočiti, da koronavirus ni kuga ali ebola. A Potrč pozabi omeniti, da je za ebolo in kugo cepivo že na voljo, kar pa ne velja za koronavirus. Želi si, da bi lahko starejše obvarovali, ostali pa živeli z virusom, kot smo živeli pred njim, vendar temeljni problem ostaja pri hitrem prenosu virusa, tudi na starejše ljudi, za katere pa je lahko virus usoden.

Priznani kardiolog prof. dr. Marko Noč je o tej Potrčevi trditvi povedal: “Ob takšni razširjenosti virusa, kot jo imamo zdaj, je skoraj nemogoče zavarovati starejše, saj je virus že postal preveč razširjen.” Pojasnil je še, da so se karantene in omejevalni ukrepi v prvem valu izkazali za zelo učinkovite, saj nismo zajezili samo koronavirusa, temveč smo zajezili tudi vsakoletno epidemijo gripe.

Potrč v nadaljevanju Slovenijo primerja z Nemčijo. Po besedah prof. dr. Noča pa je slovenski zdravstveni sistem veliko bolj podhranjen od katerega koli zahodnega. Zaradi povečanega števila okužb stroka pričakuje naval v bolnišnicah, direktor UKC Ljubljana pa pričakuje celo izredno stanje.

Več o tem si lahko preberete tukaj 

Mi pa dodajmo, da je Potrč po v javnosti znanih podatkih sicer zgolj medicinski tehnik po izobrazbi in kot takšen na družbenih omrežjih že dlje časa zavaja na vso moč. Poznavalci navajajo, da se želi na takšen način prebiti v politiko. Na stran levice, seveda. Kjer je že zdaj zelo velika gneča Potrču podobnih “strokovnjakov”.

Težko bo, Marko! Nekateri nadalje sicer navajajo, da je Marko nečak Mirana Potrča, nekdanjega vplivnega SD-jevca. Potrditve ali zanikanja tega doslej še nismo zasledili.

Vendar pa, tudi tu bo težka! Ne glede na morebitne vplivne strice ali tete iz ozadja. Zadnji glas imajo vedno volivci in volivke, ki tovrstnih nebuloz in neumnosti ne bodo pozabili!

M. P.