Nespregledano: “Prašičji, umazan, pritlehni komentar Marjana Šarca”

(vir: zajem zaslona)

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je bil na petkovem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven. Z ministrstva so sporočili, da za zdaj ne kaže simptomov covida-19,v skladu s priporočili in zahtevami Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa so minister in vsi njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od petka naprej v desetdnevni samoosamitvi.

Dr. Anže Logar, minister za zunanje zadeve v Vladi RS

Minister Logar je v četrtek v Litvi končal turnejo po baltskih državah, ki jo je v začetku tedna začel v Estoniji in nadaljeval v Latviji. V Litvi se je v srečal tudi z vodjo beloruske opozicije Svetlano Tihanovsko, ki živi tam v izgnanstvu.

Po petkovi potrjeni okužbi pri dr. Logarju so se navedeni odločili za samoizolacijo. Še pred tem pa so poročali, da je v samoizolaciji več evropskih voditeljev in ministrov, ki so se že v ponedeljek udeležili foruma v estonski prestolnici Tallinn, med drugimi je okužen tudi poljski predsednik Andrzej Duda.

Kje se je okužil slovenski zunanji minister dr. Anže Logar, ki je pri svojem delu izredno dejaven, ni znano.

Se je pa danes nanj po prašičje, kot je to označil znani novinar in urednik Vinko Vasle, spravil Marjan Šarec, človek, ki je komaj končal srednjo lesarsko šolo. Imel je šest ali sedem popravnih izpitov, za predsednika vlade ga je ustoličila globoka država, po nekaj mesecih je priznal, da ni sposoben, da ne zmore in je konec januarja na srečo Slovenije odstopil.

Šarec je danes na Twitterju zapisal, da “veliki mojster zunanje politike širi virus po Evropi in doma”. Letelo je seveda na dr. Logarja.

Odzivi na družbenih omrežjih so številni, Vinko Vasle pa je zapisal:

“Posebej prašičji je komentar Marjana Šarca o tem, da imamo zunanjega ministra, ki širi virus po Evropi. Umazano, pritlehno, gnusno. Anže Logar, želim vse dobro.”

M. P.