Nespregledano: Pri Bratuškovi spet lažejo!

(vir: arhiv)

V stranki SAB, ki jo vodi zloglasna Alenka Bratušek, svojo predvolilno kampanjo gradijo na lažeh. To je Bratuškova doslej dokazala že večkrat, tudi pri podatkih o javnem dolgu ipd. Sinoči pa so svoje laži zgolj še nadgradili.

Tokrat z lažmi o vinjetah.

Bratuškina desna roka, generalni sekretar stranke, Jernej Pavlič (znan po begu pred policisti v stavbo državnega zbora), je namreč na družbenih omrežjih delil zapis, da smo v Sloveniji “dobili najdražje vinjete v zgodovini”. Zlagal se je, da smo doslej “za 110 evrov vozili 14 mesecev, sedaj pod to vlado za 110 evrov vozimo 12 mesecev”.

Dejstvo: Zdajšnja e-vinjeta velja eno leto (12 mesecev) od nakupa, kadarkoli v letu. Vinjeta ni več vezana na koledarsko leto, ampak velja eno leto od izbranega datuma, ki ga vozniki določimo ob nakupu.

Primer: Letna e-vinjeta z izbranim datumom 15. aprila 2022, npr., bo veljala do vključno 15. aprila 2023. Vse vrste e-vinjet bo mogoče kupiti do največ 30 dni pred izbranim datumom začetka veljavnosti.

Poleg tega ima e-vinjeta še številne druge prednosti in velja na registrsko številko vozila, česar doslej ni bilo, da tistega nemogočega strganja nalepk z avtomobilskih stekel sploh ne omenjamo.

Novost je tudi, da bodo vozniki ob odjavi vozila iz prometa lahko zahtevali povračilo neizkoriščene vrednosti letne e-vinjete (in polletne za motorna kolesa). Tudi tega doslej niso mogli. Več o e-vinjetah smo poročali tukaj 

Lažniv zapis generalnega sekretarja in desne roke Alenke Bratušek:

S. B.