Nespregledano: “Prihaja cena za Alenkino trojko”

Sramota na dveh nogah: Alenka Bratušek ob predstavitvi za evropsko komisarko, kjer se je povsem osmešila in osramotila tudi Slovenijo, z razlastitvijo imetnikov obveznic in delnic slovenskih bank pa je v težave spravila tudi državni proračun. Posledice bodo velike. (vir: Siol.net)

Evropsko sodišče za človekove pravice je sprejelo odločitev v primeru razlaščenih vlagateljev v podrejene obveznice in odločilo, da pritožniki v času bančnih izbrisov niso imeli učinkovitega pravnega varstva, s pomočjo katerega bi lahko izpodbijali ukrepe, ki jih je z namenom sanacije bančnega sistema po dogovoru s takratno predsednico vlade Alenko Bratušek in takratnim finančnim ministrom Urošem Čuferjem (oba SAB) naložila Banka Slovenije.

Sodba utegne imeti v prihodnjih letih znatne vplive na slovenski državni proračun.

In kdo je kriv za to?

Alenka Bratušek, nekdanja predsednica vlade, Uroš Čufer, nekdanji minister za finance in Boštjan Jazbec, nekdanji guverner Banke Slovenija.

Spomnimo. V operaciji “reševanja” bank je bilo v času vlade Alenke Bratušek razlaščenih skoraj 100.000 imetnikov podrejenih obveznic in delnic več bank v skupni vrednosti 960.000 milijonov evrov.

Včeraj se je potuhnila.

Več o tem lahko preberete tudi na povezavi: Domovina

M. P.