Nespregledano: Si predstavljate, kaj bi bilo, če snemalcu RTV SLO ne bi dovolili vstopa na novinarsko konferenco SDS?

Tako je bilo 26. februarja 2021 pred sedežem SD v Ljubljani, ko so snemalcu Nova24TV preprečili navzočnost na novinarski konferenci, Fajonova je nato celo lagala, ko je trdila, da ni vedela, kaj se dogaja nekaj korakov stran od nje. (vir: družbena omrežja)

“Ali si predstavljate, kaj bi se dogajalo, če ne bi dovolili snemalcu RTV SLO vstop na novinarsko konferenco SDS? Tanja Fajon bi zahtevala razpravo v Evropski uniji, državni zbor bi imel izredno sejo, ustanovili bi preiskovalno komisijo – Hanova komisija, Erika bi imela najmanj 3 Tarče.”

Tako je na Twitterju zapisal Igor Završnik in poleg zapisal končnico #Dvojna_merila

Igor Završnik je vodja režije na Nova24TV, s tem zapisom je spomnil na to, da je stranka SD 26. februarja 2021 prepovedala navzočnost snemalcu njihove televizije na novinarski konferenci, kjer je v svojem znanem slogu ponovno “blestela” predsednica stranke Tanja Fajon.

O tem Fajonova, pričakovano, svojim levičarskim kolegom v Bruslju ni poročala.

Iz SD so uredniku Nova24TV nato sporočili, da njihovi predstavniki na novinarskih konferencah SD niso zaželeni, ker ne poročajo v njihov prid.

Če bi upoštevali logiko in revanšizem, ki ga zganjata SD in Fajonova, bi tako morali v SDS na svojih novinarskih konferencah preprečiti navzočnost snemalcev in novinarjev RTV Slovenija. Zato ima Igor Završnik še kako prav.