Nespregledano: Solidarnostna stanovanja “solidarno” za migrante?

V SD po napovedih predsednice Tanje Fajon pripravljajo zakon, s katerim bi “uveljavili proračunski vir” (beri: denar davkoplačevalcev) za gradnjo 10 tisoč stanovanj do leta 2030. 

Fajonova ob tem navaja, da je “stanovanjska kriza posledica 30-letnega prepuščanja stanovanjske politike trgu”. Pri tem je seveda pozabila, da je bila stranka SD pod takšnim ali drugačnim imenom 30 let (v samostojni državi) večinoma na oblasti.

Zato se je pod tvit Fajonove usulo kritik. Navedimo le nekatere:

– “Wow, Tanja. Pozabljate. Kdo je bil veliko večino teh 30 let na oblasti? Desna opcija? Nope, my dear. Tole vaše populistično mlatenje prazne slame me tako zelo spominja na odkrivanje že odkrite tople vode. Tu je bil mojster že vaš Edvard Kardelj. Dejstva govorijo sama zase.”

– “In točno teh 30 let ste bili nesposobni komunistični SD-jevci veliko večino časa na oblasti! Super vam je šlo, še sami ste nezadovoljni.”

– “30 let v raznoraznih vladah levih seveda nikoli nič naredili za stanovanjsko politiko, zdaj pa bo preboj z Menina planina do 10.000 stanovanj.”

– “Samo v zadnjih desetih letih se je v Slovenijo za stalno ali začasno priselilo 75 tisoč Kosovarjev, ki so do stanovanj prihajali skoraj lažje kot Slovenci.”

– “Priprava terena za “leve” gradbince, da bo dovolj denarja za nakup glasov levici. 10.000 stanovanj, povprečno 60 kvadratov, povprečna cena 2000€/m2, vsaj 10% za levo stran in to bo novih 120 mio eur za financiranje oz. nakup glasov.”

– “Večino stanovanj, zgrajenih iz javnih sredstev, dobi pa kdo?”

Zadnje vprašanje ponuja odgovor sam po sebi. Migranti, ki jih Tanja Fajon, tako zelo obožuje in je zelo solidarna z njimi?

Tanja Fajon vedno znova dokazuje, kako velika migrantoljubka je. Nikoli se jim ne izneveri:

 

M. P.