Nespregledano: Ta trojček že pol leta črpa energijo in krade čas

Že pol leta črpajo energijo in kradejo čas.

Izgubljeni v vesolju.

Pol leta traja zgodba. Sklop izmišljene afere z nabavo medicinske opreme, izmišljene vladne krize z zgodbo o konstruktivni nezaupnici ter seveda zgodbe o širjenju fašizma v Sloveniji.

Ta trojček že pol leta črpa energijo in krade čas, ki bi ga vsi skupaj morali nameniti ključni nalogi, to je zajezitvi epidemije in začetku gospodarskega okrevanja za krepitev socialne stabilnosti. Že brez teh sabotaž je to izjemno težka naloga za vsako vlado. V takšnem krvavem političnem kontekstu pa lahko to postane celo misija nemogoče.

Tako je za portal Siol.net zapisal znani politični analitik Sebastjan Jeretič. V članku z naslovom “Govorili so, da bo to morilsko, ljudje iz ozadja pa so ponujali trgovino”, je razčlenil dogodke okoli medijsko lansirane afere, povezane z nabavo medicinske opreme v prvem valu epidemije, ki jo je hitro posvojila opozicija.

Po več kot pol leta medijskega in opozicijskega širjenja zgodbe o razsežni korupciji in ogromnem oškodovanju javnih sredstev pa se danes vse bolj dokazuje, da so te obtožbe neutemeljene.

Niti Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) niti Računsko sodišče (RS) v svojih postopkih nista ugotovila korupcije. Policiji so sicer predali dokumentacijo o tistih nekaj primerih pogodb, kjer so okoliščine takšne, da bi jih bilo dobro preveriti z dodatno preiskavo. Vsekakor pa nobena od pristojnih institucij ni potrdila obtožb opozicije in medijev.

Obe instituciji sicer ugotavljata to, kar priznavajo tudi sami udeleženci postopkov nabave: v tistem norem času je vladala izjemna zmeda in državni sistemi niso bili pripravljeni na te krizne razmere.

Več o tem lahko preberete tukaj: siol.net

M. P.