Nespregledano: “Težko si je predstavljati agonijo in šok znotraj SD”

(vir: arhiv)

“Težko si je predstavljati agonijo in šok znotraj SD. Upali so na vodenje vlade. V dveh tednih jim je od upanja ostalo le spoznanje, da so celo v opoziciji druga violina. Tanja Fajon je kot voditeljica pogorela in z njo tudi sanje SD o dominaciji na svojem polu.”

Tako je na Twitterju zapisal ekonomist in analitik Tomaž Štih, ki že dlje časa dela in živi v tujini, hkrati je zelo prozoren opazovalec slovenskega političnega prostora.

Zapisal je še:

“Na levi se ponavlja 2011. Mnenjski voditelji, ki jih je levica toliko časa gradila, zdaj mimo ustaljenih strankarskih struktur serijsko prestopajo v nov projekt Gregorja Golobiča in Zorana Jankovič. Novi vožd pa “sprejema predsednico SD”, namesto obratno

Ostaja jim bridko spoznanje, ki ga delijo z britanskimi laburisti – da zaradi radikalizacije strankinega vodstva, od Boruta Pahorja, nikoli več niso dobili volitev.

V prve vrste potisniti odtujeno bogataško princesko Fajonovo in padle študentske politike in strankarske kšeftarje, kot sta Levanič ali Štromajer, je recept za katastrofo. Kaže, da se iz eksperimenta s Katarino Kresal niso nič naučili.”

Komentar se nanaša na rezultate zadnje objavljene ankete agencije Parsifal, o čemer smo poročali tudi na povezavi: Javnomnenjska raziskava

Tomaž Štih na družbenih omrežjih uporablja vzdevek Libertarec, kakor se je imenoval njegov blog.

M. P.