Nespregledano: “Tisti, ki je to fotografiral, naj kufre pripravi in zbeži na tuje. Črna mamba ga bo z vojsko in policijo”

Poslanci SAB in predsednica Alenka Bratušek se v parlamentu tako sprehajajo brez mask. (vir: družbena omrežja)

“Alenka Bratušek krši zaščitne ukrepe, širi virus in ogroža ljudi. Tako se ona zavzema za starejše, ki so najbolj ogroženi in daje vzgled nam mladim. Kriva pa bosta vlada in Janez Janša.”

Tako je včeraj završalo na družbenih omrežjih ob fotografijah Alenke Bratušek, predsednice stranke SAB in po novem tudi poslanke, na to mesto se je zavihtela po smrti poslanca Franca Kramarja. Bratuškovo so fotografirali v državnem zboru, na seji Odbora za zdravstvo. Sama je sicer protestirala, da je bila brez zaščitne maske le minuto, poznavalci pa so navajali, da se je po parlamentu brez maske sprehajala vsaj pol ure.

Bratuškova je sicer znana, da je s tožbo pregnala enega od fotografov iz Slovenije, ki jo je fotografiral iz odra.

Zato je novinar Vinko Vasle včeraj zapisal: “Tisti, ki je to fotografiral, naj kufre pripravi in zbeži na tuje. Črna mamba ga bo z vojsko in policijo.”

Zakaj Črna mamba? Ta vzdevek se je Bratuškove oprijel, ker je zelo težko čakala na izpraznjeno poslansko mesto v času težke Kramarjeve bolezni.

Eden od sledilcev pa je na Vasletov tvit zapisal:

“Sindrom Božič? Kdo je diktator in kdo je napadal novinarje od prvega dne vladanja? Posredujte to v Evropo tisti rahitični novinarki.”

M. P.