Nespregledano: “V Šarčevi vladi nismo nič govorili, pa tudi nič naredili”

Zdravko Počivalšek gost oddaje voditelja Borisa Tomašiča (vir: Twitter)

“V Šarčevi vladi nismo nič govorili, pa tudi nič naredili. V tej vladi vse, kar se dogovorimo, tudi izvedemo. Ta vlada je najbolj učinkovita od vseh treh, v katerih sem sodeloval. To kažejo tudi gospodarske številke.”

Tako je v sinočnjem pogovoru v oddaji Borisa Tomašiča na Nova24TV povedal Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter predsednik stranke Konkretno.

Počivalšek je še izpostavil:

– Naši ukrepi za gospodarstvo so pripeljali do tega, da imamo danes najvišjo zaposlenost, nizko brezposelnost, visoko gospodarsko rast. Vem, da nekatere zelo boli, da nas je revija The Economist postavila na drugo mesto med gospodarskimi zmagovalci epidemije.

– Zaradi visoke gospodarske rasti in višjih prihodkov si lahko privoščimo, da država vzame manj in pri istem strošku za delodajalca delavci dobijo več, plačajo manj dohodnine.

– V digitalizaciji delovna mesta selijo v tujino, ker lahko tam z enakim denarjem nekoga, ki je visoka dodana vrednost, plačajo bolje. Žal mi je, da smo iz Zakona o debirokratizaciji morali umakniti socialno kapico.

“Vsako izključevanje je nenormalno. Smo leta 2022 in vse potenciale naroda moramo združiti in gledati v prihodnost,” je poudaril Počivalšek.

M. P.