Nespregledano: “V šoli smo, mami pa na off”

(vir: družbena omrežja)

Okoli 200 Zasavcev je včeraj na stopnicah pri Delavskem domu v Trbovljah pripravilo neprijavljen in nezakonit protest zaradi zapiranja šol v regiji.

Predsednica sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi Emanuela Škalonja pa je napovedala, da bodo jutri v znak protesta o ponovnem zapiranju šol na prag šolskega vhoda med 7. in 10. uro položili šolske torbe. Tako želijo menda sporočiti, da si njihovi otroci zaslužijo znanje. 

Ne samo to, na družbenih omrežjih je objavila celo fotografijo, kako zelo ji je bilo fajn, ko so bili otroci prejšnji teden v šoli.

Pri tem se je tudi zelo hitro izkazalo, da je organizatorka protesta na volitvah leta 2018 kandidirala na listi LMŠ, ki jo vodi Marjan Šarec. Na 8. mestu se je potegovala za občinsko svetnico LMŠ v občini Zagorje ob Savi. Izvoljena ni bila, LMŠ ima v Zagorju le enega svetnika. Iz predstavitve LMŠ 7. novembra 2018 je razvidno, da je mati dveh sinov, leta 1976 rojena v Slovenj Gradcu in zaposlena kot voznica avtobusa.

Očitno pa po vzoru svojega predsednika Šarca ni vrgla puške v koruzo. In s političnim delovanjem tudi v škodo otrok in sokrajanov nadaljuje. 

Organizatorka protesta ima svojega otroka celo tako rada, da ga je leta 2018 izkoriščala tudi v politične propagandne namene. Na njenem Facebook profilu je polno takšnih fotografij, kot je spodnja.

Mnenje o vsem tem si naj ustvari vsak sam.

M. P