Nespregledano: V Svobodi ni načrtovano, da ministra odgovarjata

Z včerajšnje novinarske konference (vir: Zajem zaslona)

Na včerajšnji novinarski konferenci po seji vlade so pred kamere stopili gospodarski minister Matjaž Han (SD), predsednik vlade Robert Golob in minister za infrastrukturo, Golobov človek in (energetski) sopotnik, Bojan Kumer.

Golob je predstavil podražitve goriva (s torkom, 21. junijem na 1,80 evra oz. za 20 odstotkov), povedal, da se bodo ljudje morali navaditi živeti s podražitvami, z ukrepi vlade za blažitev draginje pa se po njegovem ne mudi.

Slednje je za človeka, ki si bo dal za 10 mesecev vodenja državnega podjetja GEN-I v letu 2021 izplačati 1,9 milijona evrov, poleg tega je prejel še več kot 400 tisoč evrov plače, predvidljivo.

Han in Kumer sta stala poleg Goloba kot statista, na novinarska vprašanja pa nista smela odgovarjati. Golob je enega od novinarjev namreč hitro zabil: “Vprašanja za ministra niso bila načrtovana.”

Iz posnetka pa je razvidno, da je Matjaž Han dal vsem jasno vedeti, da želi spregovoriti. Vendar mu Golob tega ni dovolil.

Si predstavljate, kakšen vik in krik bi bil, če bi Janez Janša na novinarsko konferenco s seboj pripeljal Zdravka Počivalška in Jerneja Vrtovca (nekdanja ministra), nato pa ne bi smela črhniti niti besedice?

Za ogled posnetka kliknite na fotografijo.

S. B.