Nespregledano: “Vsem, ki vam moje zavzemanje za ideale, ki jih zagovarjam, niso všeč, zelo jasno in odgovorno povem, da bom na tej poti vztrajal”

Poslanec Marijan Pojbič (vir: Zajem zaslona)

Razkriva se, da je grozilno pismo, oddano v enem od poštnih nabiralnikov v Vranskem, prejelo večje število poslancev in poslank in vrst koalicije, pa tudi ostali vodilni politiki.

Doslej smo razkrili, da so pismo z grozilno vsebino prejeli mag. Karmen Furman (SDS), Suzana Lep Šimenko (SDS) in Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS).

Da je pismo prejel, je včeraj objavil tudi dr. Vinko Gorenak, državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade in nekdanji minister za notranje zadeve (SDS). Dr. Gorenak je zapisal: “Kaznivo dejanje grožnje se sicer po novem preganja po uradni dolžnosti, vendar morate kljub temu to prijaviti policiji in izročiti tako pismo.”

Razkrilo se je tudi, da sta pismi prejela tudi mag. Andrej Šircelj, minister za finance (SDS), in Jože Tanko, podpredsednik državnega zbora.

Oglasila se je tudi Monika Gregorčič (Konkretno) in sporočila, da so ji pismo dostavili na nekdanji naslov bivanja. Pismo z grozilno vsebino je prejel tudi Gregor Perič, poslanec Konkretno.

Pismo z grozilno vsebimo je prejel tudi poslanec Marijan Pojbič (SDS). Zapisal je: “Dragi prijatelji, ko se vrneš domov in v poštnem predalu najdeš pisemsko pošiljko z vsebino, ki je na sliki, postaneš zelo jezen in tudi žalosten. Če se boriš za poštenje, pravičnost in vladavino prava ti začnejo groziti na tako pritlehen način.

Vsem, ki vam moje zavzemanje za ideale, ki jih zagovarjam, niso všeč, zelo jasno in odgovorno povem, da bom na tej poti vztrajal.”

M. P.