Neurje: Meteorna voda zalivala objekte

Pragersko (vir: Neurje,si, FB)

Včeraj so neurja predvsem na Štajerskem, pa tudi drugod po državi, povzročala težave, saj je meteorna voda zalivala objekte, veter je podrl več dreves, ponekod je padala toča. Pod vrhom Triglava je po udaru strele umrl planinec, poroča center za obveščanje. Po poročanju Radia Slovenija je zaradi udara strele umrl tudi moški na Slavniku.

Največ težav je bilo na območju Štajerske in deloma Koroške. Meteorne vode so zalivale kletne prostore objektov, poplavljale ceste, veter je odkrival strehe in podiral drevesa, ponekod je padala tudi toča.

Hajdina: V času neurja je strela zanetila požar na stanovanjski hiši. Sodelovalo je 5 prostovoljnih gasilskih društev (PGD).

Kidričevo: V času neurja je bilo zabeleženih šest dogodkov na katerih so posredovali gasilci iz treh PGD. Iz dveh objektov so izčrpali meteorno vodo, prekrili dve odkriti strehi in na dveh lokacijah očistili vodne prepuste.

Majšperk: V času neurja je močan veter podrl drevo. Posredovali so gasilci iz enega PGD, kateri so drevo odstranili.

Poljčane: V času neurja je močan veter podrl drevo. Posredovali so gasilci iz enega PGD, kateri so drevo odstranili.

Rače – Fram: Zaradi močnega naliva je meteorna voda zalila prostore 13 objektov. Gasilci PGD Rače so še na terenu in črpajo vodo iz objektov.

Selnica ob Dravi: V naselju Zgornji Slemen je močan veter podrl drevo preko ceste. Gasilci PGD Slemen so drevo razžagali in sprostili promet.

Slovenska Bistrica: V naseljih Gaj, Pokoše, Pragersko in Spodnja Polskava je meteorna voda zalila prostore 21 objektov. Na intervencija sodelujejo gasilci iz PGD Pragersko in PGD Spodnja Polskava.

Starše: V naselju Starše je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega bloka. Gasilci PGD Starše so vodo izčrpali.

M. P.