Neurje tokrat prizadelo Ribnico na Pohorju

Lokalna neurja so popoldne zajela občine Maribor, Ribnica na Pohorju, Rogaška Slatina, Velenje in Zagorje ob Savi, kjer so zabeležili 55 dogodkov, kasneje pa tudi Belo krajino.

Zaradi močnega neurja je na območju občine Ribnica na Pohorju meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte, na lokalne ceste se je sprožilo več manjših plazov. Prostovoljni gasilci Ribnica – Josipdol so odmašili in odstranili most, ki ga je poškodoval narasel vodotok, z lokalnih cest odstranili nanose zemljine in mulja.

Cesta proti Greglovem grabnu zaradi poškodovanega mostu ni dostopna, cesta po Slivniškem grabnu je deloma prevozna.

Objavljamo posnetek dogajanja v Zgornjem Janževskem vrhu, kot ga je objavil portal Neurje.si.

V Mariboru je voda zalila dvorišče stanovanjske hiše, garažno hišo in cesto. Veter pa je podrl drevo na stanovanjsko hišo. Posredovali so mariborski poklicni gasilci in pekrski prostovoljni gasilci, ki so očistili odvodne jaške ter odstranili drevo s strehe stanovanjske hiše.

Po napovedi agencije se bo ponoči ozračje umirilo. V ponedeljek bo povečini sončno, predvsem v gorskem svetu pa lahko nastane kakšna nevihta. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do okoli 22, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija.

M. P.