Neurje z močnim vetrom in nalivi, huda ura na Ptuju

Ptuj je popoldan zajelo močno neurje s silovitim vetrom, nalivi in večjo točo! Na Krajgarjevi ulici je močan nevihtni piš, ki je v sunkih, po podatkih ARSO-ta, presegel 100 km/h, odtrgal del strehe.

Popoldne je večji države zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi. S Ptuja so poročali o toči, na Koroškem je več podrtih dreves zaprlo cesto Dravograd-Črneče-Libeliče. Zaradi podrtega drevja je zaprta tudi cesta Kranj-Jezersko med Kokro in Spodnjim Jezerskim. Na prometnoinformacijskem centru pozivajo k previdni vožnji in odgovornemu ravnanju v prometu.

Zaradi močnejših neviht z nalivi in sunki vetra lahko na cesti ostanejo večje količine vode. Promet se lahko upočasni, zato na prometnoinformacijskem centru pozivajo voznike, naj hitrost in način vožnje prilagodijo razmeram.

Bralci spletnih medijev so poročali o hudem neurju zlasti na Ptuju. Kot je na Twitterju poročal portal Neurje.si, je na Krajgarjevi ulici močan nevihtni piš, ki je v sunkih presegel 100 kilometrov na uro, odtrgal del strehe.

Na območju Koroške so podrta drevesa po podatkih centra za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje ovirala promet na območju Dravograda, kjer je podrto drevje za nekaj časa zaprlo cesto Dravograd-Črneče-Libeliče in lokalno cesto Otiški vrh-Cviterško sedlo. Obe sta zdaj že prevozni.

V Podkraju v občini Ravne na Koroškem je v daljnovod udarila strela in snela žice. Posredovali so delavci Elektra Celje. Neurje je zajelo med drugim tudi Dolenjsko, Belo krajino in Posavje.

Na Agenciji za okolje napovedujejo, da se bo ponoči ozračje umirilo in delno zjasnilo.

Še več padavin se obeta v ponedeljek, ko bo tudi bolj sveže. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele notranjost Slovenije, zvečer pa tudi Primorsko in se zavlekle še v noč na torek. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Nekaj dežja je pričakovati še v torek, nato pa nas čakata dva povečini sončna dneva.

V nadaljevanju v galeriji objavljamo fotografije, ki so jih objavili na spletnem portalu Neurje.si. Na povečanje kliknite na sliko.

M. P.