Neurje z nalivi in močnim vetrom zajelo del Koroške in Štajerske

Posledice viharnega vetra ob prihodu nevihtnega sistema nad območje Maribora. Fotografije so nastale v bližini letališča E. Rusjana Maribor. (vir: Neurje.SI, Twitter)

Del Koroške in Štajerske je popoldne od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. Kot kažejo informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, od Dravograda in skoraj do Ptuja, pa tudi z območja Slovenj Gradca. Aktiviranih je bilo več gasilskih društev.

V naselju Spodnja Polskava je udar strele poškodoval stanovanjski objekt, eno osebo so prepeljali v bolnišnico.

Močno neurje je zajelo območje občin Braslovče, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Hoče-Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Starše, Novo mesto, Šentjernej, Trebnje, Črna na Koroškem, Dravograd, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.

Po sedaj zbranih podatkih centra za obveščanje je močan dež zalil kletne prostore stanovanjskih objektov, voda je zalila več dvorišč, prostore trgovskega podjetja, tiskarne in frizerskega salona. Veter pa je podrl več 100 dreves, odkril nekaj streh stanovanjskih, gospodarskih objektov in streho podjetja ter poškodoval pokrov dimnika.

Sprožil se je tudi plaz, in sicer v naselju Javorje, v občini Črna na Koroškem, so še sporočili s centra za obveščanje.

Na cesti Ruše – Lovrenc na Pohorju promet poteka izmenično enosmerno zaradi plazu pri Fali.

Agencija za okolje je za vsa območja države, razen za jugozahod, za danes izdala oranžno vremensko opozorilo, saj so, kot opozarja, popoldne in zvečer v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo.

M. P.